Hyra dator – fem saker att tänka på

När du hyr IT-utrustning är slipper du tänka på inventering, inventarielistor och avskrivningar. Du sparar både tid och energi på administration helt enkelt. Ditt företag får en fast månadskostnad som motsvarar cirka 2% av lönekostnaden för personalen.

Här är fem saker du ska tänka på när du ska hyra datorer:

  1. Fundera igenom behoven för företaget på några års sikt. Skillnaden i månadspris mellan en lågbudget dator och en snabbare modell är oftast någon hundralapp men det är tidsödande och krångligt att byta utrustning när den väl är i drift.
  2. Se leasing som en investering i ny utrustning som gör dig mer produktiv eller som gör att du kan leverera en produkt eller tjänst som är överlägsen dina konkurrenter. Leasing ska löna sig.
  3. Jämför månadspriset inklusive tillhörande försäkringar och avgifter. Företag som erbjuder beställning via webben med digitala leasingavtal är oftast billigare än när säljare ska ge offert och krångliga pappersavtal.
  4. Välj en leverantör som du kan kommunicera med. Det kommer alltid dyka upp frågor långs vägen och om det är krångligt eller långsamt att få svar blir det lätt irriterande och kostsamt. Svarar din leverantör via chat på en minut?
  5. Samla alla beställningar på ett avtal om möjligt. Det är enklare att hålla reda på och du riskerar inte extra kostnader för aviavgifter eller försäkringar om alla dina produkter är samlade i ett avtal hos ett leasingbolag.

PerMånad och systersidan Leasa.se erbjuder snabb service via kundchat i princip dygnet runt med över en halv miljon produkter till låga månadspriser med allriskförsäkring. Testa oss idag!

Hitta produkter från kända datortillverkare: Apple, Acer, ASUSDell, FujitsuHP, Lenovo, Microsoft och MSI.

Hyr från PerMånad