PerMånad har som första svenska sajt testat nya 8-kärniga MacBook Pro Core i9 (2019). Datorn vi testat har följande konfiguration:

  • MacBook Pro 15-tum Touch Bar
  • 2.4GHz Core i9 processor med åtta processorkärnor
  • Radeon Vega 20 4GB Grafikkort
  • 32GB 2400mhz DDR4 minne
  • 1TB SSD

 I förra årets test av MacBook Pro 15-tum med 6-Core i9 processor gick vi igenom allt som var nytt med modellen. Inget har förändrats med datorns utseende sedan dess, så vi kommer att fokusera på det som är nytt för i år.

Förpackning och tillbehör är identiskt med tidigare år.

Tangentbordet är har uppdaterats med fjärde generationens Butterfly-mekanism. Spontant märker jag inte mycket skillnad, men förhoppningen är att det ska eliminera problemen som vissa har haft med föregående generationers tangentbord. 

 

Vi har testat datorn i Geekbench för att jämföra med föregående års resultat på modellen med 6-core i9 och Radeon 560X grafikkort. Där kan vi direkt se att multi-core prestandan ökat rejält. 

Geekbench Single-core: 5659 (5529 på föregående modell – ca 2% snabbare)

Geekbench Multi-core: 31336 (23606 på föregående modell – ca 33% snabbare)

När vi testar datorn i Maxon Cinebench R15 får den 139 fps på OpenGL testet jämfört med 105 fps på föregående modell, samt 1359 cb jämfört med 896 cb på föregående modell. Det är en rejäl ökning! Här får man tänka på att det starkare Vega 20 grafikkortet också spelar in. 

 

I BlackMagic Disk Speed Test presterar den inom 1% av föregångarens resultat, man kan utgå från att det är samma prestanda på diskarna även i denna generation.

2660 MB/s när det gäller att skriva till disk, och 2580 MB/s när det kommer till att läsa från disk. Man får en något högre siffra om man byter till 1GB istället för 5GB testfiler i Cinebench. Fortsatt vansinnigt snabba SSD:er i MacBook Pro!

Vi testade även ”thermal throttling” genom att pusha datorn med Cinebench:s CPU-test 15 gånger i rad. 2.4GHz 8-core Processorn dök knappt under 3.0ghz någon gång. CPU användning var ca 99% och den blev ca 93C varm. Fläktarna gick nog fullt men lät inte så högt som på vissa pc modeller. Vår slutsats är att denna dator verkar klara av hög belastning galant utan att ”throttla” ner processorn till lägre hastigheter.

 

Var först med nya 8-Core i9 MacBook Pro, beställ din idag! 

Just nu har vi denna konfiguration i lager för omgående leverans – samma som vi testat ovan:

MacBook Pro 15-tum 2.4GHz Core i9, Radeon Vega 20 4GB, 32GB minne, 1TB SSD

MacBook Pro 15-tum Touch Bar från 599kr/mån

MacBook Pro 13-tum Touch Bar från 549kr/mån

Har du frågor? Använd chatten i nedre högra hörnet för svar på en minut nästan dygnet runt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *