Driver du eget under en trappa? Ingen fara, det gör typ 200.000 andra svenskar också. (Tror vi) MEN. Det behöver inte vara så. Här är sakerna du måste tänka på när du sätter upp din arbetsplats hemma för att den ska bli så grym som möjligt. 

Som företagare har du säkert redan superkoll på att struktur, planering och rutiner är grunden till ett sunt företagande. Däremot så kanske du slarvat en aning med din arbetsplats. Varför inte ta tag i projektet att skapa en arbetsplats som passar just dig och dina rutiner perfekt. Här är 6 tips på hur du bygger ditt hemmakontor som hjälper dig prestera maximalt!

1. Hitta den optimala platsen! (Det här är min plats. Bara min.)

Börja med att dedikera en plats i hemmet som blir ditt kontor. Om du inte redan har gjort det så är det hög tid att göra det nu. Detta är ju såklart extremt olika och individuellt beroende på hur din boendesituation ser ut. Men din arbetsplats blir inte mindre viktig för det. Det viktiga är att du skapar ett utrymme, ett rum, ett skrivbord – eller kanske i ditt Attefallshus. Det viktiga är – hitta en dedikerad plats där du ska jobba. Alternativet är att inte ha en bra arbetsplats – vilket kommer få direkta konsekvenser på dina leveranser och affärer. Det vill vi inte! Så – återigen – man måste jobba med det man har – men när det gäller att skapa ett bra hemmakontor, bli inte dumsnål.

2. Skapa en plats som triggar din arbetsmoral (Carpe fucking diem!)

Det här är ditt kontor! Du får ha precis hur kitschiga prylar på väggarna som helst. Gör så att din arbetsplats speglar din personlighet och din business. Om du älskar dina väggar, möbler och inredning så kommer det att speglas på ditt sätt att vara och ditt sätt att göra affärer.

3. Bekvämt – men inte på fel sätt. (Det är svår att fakturera när du sover)

En bra stol och ett bra skrivbord – där du både kan sitta och stå – är allt. Även om ergonomi känns som ett ord från 70-talet så är det sjukt viktigt. Ingen kan jobba med gamnacke eller IT-hållning. Tänk på att du spenderar minst 8 timmar per dag framför din skärm eller på ditt kontor. Då är det viktigt att det är bekvämt. Däremot så är det ingen relaxavdelning. Att somna på jobbet avspeglar sig ofta negativt på årets resultat.

4. Skaffa schysst belysning! (Blinkande lysrör känns retro. Eller?)

Detta är något som många glömmer när det gäller kontor i hemmet. Med rätt ljus blir din arbetsplats och dina videomöten en fröjd för både dig och dina kunder. Rätt ljus påverkar mycket mer vår prestationsförmåga än vi tror. Tänk på att olika uppgifter kräver olika ljus. Du kanske vill ha möjligheten att ha ett visst ljus med vissa ljuskällor när du gör saker där du måste fokusera. Andra sidan kanske du vill ha helt annan belysning när du sitter och jobbar på kvällen? Här finns bara ett rätt svar – välj den belysning du själv gillar.

5. Ta bort alla distraktioner! (Flytta på 2000-bitars pusslet)

På ett traditionellt kontor finns en typ av distraktioner – på ditt hemmakontor finns andra. Det kan faktiskt vara svårt att värja sig emot distraktioner när arbetsplats och hem är på samma plats. I din “work cave” ska allt som får dig att tänka på annat än jobb bort. Detta är också ett smart sätt att skilja på jobb och övrig tid. På så sätt så får du lättare att försätta dig i jobb-läge när du sätter dig på din arbetsplats – eftersom inget annat än jobb ska utföras där.

6. Addera sånt som får dig att bli pepp! (Nu kör vi, du är bäst!)

Här ska du måla med den breda penseln! Gillar du en speciell bokhylla? Eller kanske du vill ha en tavla med ditt favoritcitat på väggen? Drömmer du om den där chesterfield-fåtöljen eller det där skrivbordet i Mad Men? Det spelar ingen roll om det är stora eller små saker – syftet är att de ska trigga dig till att blir peppad och vilja göra bättre grejer.

Förverkliga ditt drömkontor – med smart leasing!

Blev prislappen för ditt drömkontor för hög? Genom att dela upp betalningarna kan du förverkliga din idé! Kontakta oss i chatten om du är intresserad av att leasa möbler.

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).