Superenkelt

Permånad är ett nytt betalsätt för företag. Vad du vill(ish) till månadspris. För varför lägga stora summor på ett bräde? Satsa på ditt företags tillväxt med förutsägbara kostnader istället. Du får tekniken du vill ha till en faktura per kvartal.

När ditt avtal tar slut får du möjligheten att köpa loss för 8-12% av produktvärdet. Total koll på allt online, där loggar du enkelt in via ditt BankID.

Ducka stora utlägg med smarta månadspriser

Testa vår kalkylator och se hur mycket pengar du kan frigöra. Genom att du skaffar din teknik till månadspris istället för stora engångsutlägg ger du ditt företag bättre möjligheter att växa.

David Blom COO Ctrl Digital

“Att få alla våra datorer till månadskostnad gör en enorm skillnad för oss i vår uppstart- och tillväxtfas"

*Vi har räknat med att du får 12% i värdeutveckling per år som en alternativ avkastning om du investerar pengarna i ditt egna bolag. Det motsvarar det ungefärliga rikssnittet för lönsamhet (avkastning på sysselsatt kapital) i Sverige. Köp skrivs av över 5 år. Se hur vi räknar

Kom igång

Är Permånad något för dig?

Driver du byrå, konsultföretag eller tjänstebolag med 2-50 anställda? Då har Permånad både gjort livet enklare och frigjort mer pengar till annat för hundratals bolag precis som ditt. Vår tjänst passar utmärkt för företag där datorn är bland det viktigaste arbetsverktyget. Du har säkert branschkollegor bland våra kunder, som bland annat är:

  • Mediebyrå
  • Start & Scale-ups
  • Reklambyråer
  • PR-byråer
  • Konsultbolag
  • Arkitektbyråer
  • IT-byråer
  • Kommunikationsbyråer
  • HR-bolag
Kom igång med Permånad

Permånad jämfört med leasing och köp

-
Leasing
Köp
Beställningsprocess

Snabb och helt digital process.
Från beställning till leverans inom 1-2 vardagar. Du signerar digitalt med mobilt Bank-ID.

Personlig hjälp om så önskas genom mail, chatt eller telefon.

Du behöver fylla i kontaktformulär och vänta på kreditgodkännanden.

Helt digitalt eller via säljare.

Ägandeform

Du hyr, med möjlighet att behålla produkten för endast 5 – 10% av totala värdet

Du hyr och lämnar tillbaka i slutet av avtalstiden

Du äger produkten

Betalning

Månadspris genom leasingavgift och försäkring via faktura

Månadspris genom leasingavgift och försäkring via faktura

Stor klumpsumma

Avtalstid

Vanligtvis 12 – 36 månader

Vanligtvis 12 – 36 månader

Moms

Helt avdragsgill

Helt avdragsgill

Helt avdragsgill

Avskrivningar

Inget behov av avskrivning då det bokförs som en fullt avdragsgill kostnad

Inget behov av avskrivning då det bokförs som en fullt avdragsgill kostnad

Redovisas som en tillgång, du får göra avdrag för värdeminskning

Kontroll & admin

Synkar alla din teknik, kostnader och anställda digitalt

Orderhistorik och ditt egna excel

Orderhistorik och ditt egna excel

Avsluta

Du väljer det som passar bäst:

Slipp hitta en köpare. Permånad tar hand om tekniken ni inte längre behöver.

Uppgradera till nästa generations tech så förlänger vi livslängden och fixar en ny klimatsmart användare.

Möjlighet att behålla produkten för endast 5– 10% av totala värdet

Efter avslutad avtalstid lämnar du tillbaka prylarna till banken.

Du säljer den på blocket eller återvinner produkten själv

Vanliga frågor

Betalning

BETALNING

När börjar jag betala?

När alla produkter är levererade startar ditt avtal. Din första faktura kommer i början av nästkommande månad eller kvartal. Välj själv i kassan om du vill betala månadsvis eller kvartalsvis. Om du vill ha dina fakturor på autogiro kan du Logga in och begära det på Mina Sidor.

Betalning

Var kan jag se min pågående avtal och produkter?

När du loggar in på Permånad, ser du allt du har handlat med Permånad. Både pågående avtal, varje produkt och utköpta produkter. Du ser avtalsprogression och månadskostnader. Där kan du även tilldela produkter till anställda och skapa försäkringsärenden.Logga in

Betalning

Tillkommer något till månadspriset?

Permånad strävar efter transparens och tydlighet. Du betalar när du använder produkterna. Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat och är 5,5 % årligen av produktens värde. T.ex. en produkt värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.Vi erbjuder alltid fri frakt, 0 kr uppstartsavgift och 0 kr avi-avgift vid autogiro. Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank (vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt)

Betalning

Är månadspriset fast eller kan det ändras?

Månadskostnaden är baserad på STIBOR räntan vilket gör att den kan förändras något, dock ytterst lite. Det kan handla om en enstaka krona upp eller ner.

Betalning

När och hur ofta kommer fakturorna?

Dina fakturor kommer i början av varje kvartal och gäller för den kommande perioden, alltså i förskott.

Betalning

Kan jag få Autogiro?

Ja, om du vill ha dina fakturor på autogiro kontaktar du oss eller banken direkt.

Beställning

Beställning

Kan vilket företag som helst använda Permånad?

Ja för att beställa på Permånad krävs ett aktivt företag registrerat i Sverige. Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag eller Aktiebolag går alla bra. Du kan tyvärr inte beställa som privatperson.Många av våra kunder är nystartade företag och tillväxt. Då vi jobbar med flera olika banker har vi goda möjligheter att få igenom krediten, även om du är nystartad och inte omsätter så mycket. Ett fåtal mindre betalningsanmärkningar brukar inte heller vara ett problem.

Beställning

Går det att beställa utrustning som nystartat företag?

Ja, det går bra. Vi kan eventuellt behöva kompletterande uppgifter eller att du går i borgen vilket vi återkommer med om det skulle behövas.

Kreditbedömning

Påverkas mitt kreditbetyg?

Nej. Vi utför en automatisk kreditkontroll genom DNB/Bisnode så ditt kreditbetyg påverkas inte. Kontrollen tar oftast bara några minuter.

Avsluta

AVSLUTA, RETURNERA & KÖPA LOSS

Hur avslutar jag?

För att avsluta loggar du in på Permånad och klickar dig fram avtalet eller produkten ifråga. Väl där kan du välja huruvida du vill returnera eller köpa loss dina produkter. Vill du returnera produkterna så står vi för en gratis fraktsedel. Väljer du att behålla produkterna så kan du köpa loss genom kortbetalning. Logga in

AVSLUTA & KÖPA LOSS

Kan jag köpa loss utrustningen?

Absolut, om du önskar behålla utrustningen efter avslutad avtalstid kan du lösa den för mellan 8 till 12% av varans värde. Du kan även lösa utrustningen i förtid, då betalar du resterande avier plus restvärdet. Detta gör du enkelt i vår kundportal, annars kan du alltid chatta med våra experter så hjälper dem dig.

Försäkring

Försäkring & Garantier

Måste jag ha en försäkring?

Dina produkter ska vara försäkrade mot stöld och skada med en företagsförsäkring under hela avtalstiden. Vi erbjuder en skräddarsydd försäkring med låg självrisk och snabb handläggningstid. Din produkt repareras eller byts ut så att din verksamhet inte drabbas av några större avbrott. Försäkringsavgiften är  5,5 % årligen av produktvärdet. Pris exempel: Produktvärde 10 000kr blir då 46kr/mån.En hemförsäkring är tyvärr inte giltig.

Försäkring

Vad täcker försäkringen?

Försäkringen täcker fysiska skador som till exempel tappskador, vätskeskador och liknande. Den täcker även stöld. Till sist täcker den även maskinskada som uppstår utanför tillverkarens egen garanti. Detta gör att du slipper köpa till förlängda garantier och sparar på så sätt pengar.Försäkringen är giltig så länge som ditt avtal är aktivt.  

Försäkring

Vad täcker försäkringen inte?

Stöld ur bil om produkten inte ligger i ett låst utrymme inne i bilen så som ett handskfack. Stöld i samband med oaktsamhet. Förbrukningsmaterial. Tex förbrukat batteri. Stöld som inte sker i samband med inbrott har en självrisk på ett halvt prisbasbelopp

Försäkring

Hur skapar jag ett försäkringsärende?

För att skapa ett försäkringsärende är enklaste sättet att gå via vår kundportal. Logga in och gå till den produkten som skadats eller stulits, väl där kan du påbörja ditt försäkringsärende och hitta mer info om hur just du bör gå tillväga. Logga in