7 fördelar med att leasa din IT-utrustning istället för att köpa

Att lägga stora pengar på IT-utrustning är en dålig idé. Framför allt om du är entreprenör – och vill få saker att växa och flyga. Leasing har många fördelar gentemot att köpa. Här har vi samlat de tyngsta.

1. Det frigör kapital – lägg pengar på annat

Genom leasing säkerställer du rätt utrustning till ett fast månadspris. På så sätt kan du lägga pengarna du slipper betala idag på att växa ditt företag eller din idé. Rent matematiskt sett så blir leasing därför en bättre affär. När du köper till exempel din IT-utrustning går du samtidigt miste om all den potential som du kunde använt pengarna till. Det, om något, är ett högt pris att betala för sin IT-utrustning.

2. Det är väldigt flexibelt – uppgradera eller köp loss när du vill

Ett leasingavtal är i regel alltid mer flexibelt än att köpa något. Om du behöver uppgradera din utrustning som du köpt måste du sälja den och köpa ny, vilket är betydligt krångligare än att bara uppgradera leasingavtalet och få ny utrustning skickad till dig nästa arbetsdag. Ofta så bestämmer du själv hur långt leasingavtalet ska vara beroende på hur mycket du vill betala i månadsavgift. Möjligheten att kunna uppgradera under avtalets gång är värdefullt eftersom behoven kanske ökar i takt med att företaget växer. Plötsligt behöver man mer kraftfulla datorer eller större skärmar eller skrivare, och då är det enkelt att uppgradera sina befintliga avtal.

3. Smidigt att leasa för nystartade bolag

Du som har nystartat företag kommer troligen ha en låg ”rating” hos leasingbolagen och då behövs oftast personlig borgen från dig som firmatecknare under första året tills bolaget visar bra siffror. Rent praktiskt innebär det att du säkerställer att företaget betalar hyresfakturorna. Detta är något som ibland kan vara lite krångligt men vi har fixat så att det görs enkelt genom att du bara fyller i en extra ruta på avtalet och signerar med ditt BankID.

4. Företagets likviditet ökar och kreditvärdigheten påverkas positivt

En av de största fördelarna med leasing är att företagets likviditet ökar när skuldsättningsgraden blir lägre, om du har tagit lån för att köpa dina prylar. Den som i högre utsträckning leasar sina tillgångar istället för att låna till dem, gör att företagets chanser att låna till saker för att växa verksamheten ökar dramatiskt. Om du driver en Donut Bar kanske du vill leasa din laptop och telefon för att kunna lägga dina pengar på att istället bygga en gigantisk Donut på taket på 5×5 meter.

5. Enkelt att budgetera

Genom leasing blir kassaflödet enklare att förutse eftersom kostnaden fördelas per anställd eller kostnadsställe. Budgeteringen och likviditetsplaneringen blir enkelt eftersom du i förväg känner till leasingavgiften för hela avtalstiden och att finansieringen är tryggad under hela leasingperioden.Värt att tillägga är att kostnaden för IT utrustningen är oftast så liten som mindre än 2 procent av lönekostnaden.

6. Leasingavgiften är avdragsgill.

Leasingavgiften får skattemässigt dras av som en kostnad, samt momsen på leasingavgfiten. Eftersom den leasade utrustningen inte behöver tas upp som en tillgång i balansräkningen påverkas endast rörelseresultatet under leasingperioden.

7. Du sover bättre med leasade prylar

Förutsägbarheten med leasade produkter i kombination med vår försäkring gör att du kan sova gott om natten. Med leasing får du inga extra kostnader eller dyra reparationer som dyker upp och måste betalas. Du får kontroll.

Du vet väl om att du ökar företagets kreditvärdighet genom leasing? Kolla ditt företags kreditbetyg kostnadsfritt här!

Kolla ditt företags kreditbetyg

Få svar inom 30 sekunder.

 

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).