De flesta har hört talas om leasing, men mycket gamla sanningar och missuppfattningar lever fortfarande kvar. Vissa har tvivel om Permånad passar dem – blir det dyrare? Sitter jag fast i avtalet? Kan jag behålla utrustningen i slutet? Vi reder ut begreppen!

 

Myt 1: Det är krångligt och tidskrävande att beställa

Fakta: Snabbt och smidigt. Det är enkelt att beställa utrustningen du behöver på Permånad. Signera avtalet snabbt och smidigt med BankID. Har du frågor så finns vi till hands i chatt och telefon där vi oftast svarar på minuten!

 

Myt 2: Det är dyrare i längden, utan några fördelar

Fakta: Mer lönsamt för många företag. Vår tjänst gör att du får ett stabilare kassaflöde, och genom att inte binda upp ditt kapital i utrustning kan du investera det i att växa ditt företag. Leasingavgiften bokförs som en kostnad, vilket förenklar din redovisning. Med vår blixtsnabba support och försäkring med gratis lånedator minimerar du även kostsamma driftstopp i ditt företag.

 

Myt 3: Leasing har dolda kostnader och avgifter

Fakta: Tydliga och transparenta priser. Permånad strävar efter transparens och tydlighet. Vi har alltid 0 kr frakt, 0 kr uppstartsavgift och 0 kr avi-avgift med autogiro (annars 50-90 kr avi-avgift per kvartal beroende på bank). Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas tydligt när du beställer. 

 

Myt 4: Jag kan inte behålla utrustningen i slutändan

Fakta: Köp loss till lågt pris om du vill behålla. Du kan köpa loss din utrustning och avsluta avtalet när som helst. Köper du loss i slutet av avtalet så är restvärdet lågt – endast 8-12% av produktens värde. De flesta av våra kunder brukar dock välja att byta upp till ny utrustning för att hålla sig uppdaterade.

 

Myt 5: Det går inte att säga upp avtalet, om jag får ändrade behov

Fakta: Lätt att avsluta när som helst. Du kan köpa loss din utrustning och avsluta avtalet när som helst i vår kundportal. Vill du hellre lämna tillbaka utrustningen så kan du göra det i slutet av avtalstiden. Mac-datorer kan dessutom bytas så ofta som varje år, på så sätt kan du alltid ha den senaste utrustningen.

 

Myt 6: Leasing är bara för de som inte har råd att köpa

Fakta: Leasing passar nästan alla företag. Många företag som väljer Permånad vittnar om de positiva effekterna på deras verksamhet, såsom förbättrat kassaflöde och flexibilitet att växa och byta utrustning. Med vår kundportal får du full kontroll över vilken utrustning ni har och vem som använder den. Det visar att leasing är ett strategiskt val snarare än en lösning för de som inte har råd.

 

Myt 7: Mitt kreditbetyg försämras av er kreditupplysning

Fakta: Ditt kreditbetyg påverkas inte. Vi gör kreditbedömning på ditt företag med hjälp av Dun&Bradstreet (f.d. Bisnode) och inte UC. En kreditupplysning via D&B registreras inte i UC:s register, därför behöver du inte oroa dig att kreditvärdigheten påverkas negativt – varken för dig eller ditt företag.

 

Myt 8: Jag kommer inte bli kreditgodkänd då mitt företag är nystartat

Fakta: Många av våra kunder är helt nystartade företag. Då vi jobbar med flera olika banker har vi goda möjligheter att få igenom krediten, även om du är nystartad och inte omsätter så mycket. Ett fåtal mindre betalningsanmärkningar brukar inte heller vara ett problem.

 

Läs vad våra kunder säger om oss på Trustpilot

 

Kom igång med Permånad idag! Vi svarar oftast snabbt på chatten om du har frågor.

Utforska vårt sortiment

 

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).