Krönika:

Den 4 maj 2001 skapade jag ett forum för Mac-användare som fick namnet 99mac – 99% Mac och 1% övrigt. Vad som började som ett litet sidoprojekt kom snart att dominera min vardag i elva år och nådde en spridning jag aldrig hade kunnat drömma om. Från en engagerad kärntrupp på ett par hundra personer växte vi till en skandinavisk community med runt 100 000 medlemmar.

När jag startade 99mac var sociala medier ännu ett okänt begrepp, och de få digitala plattformar som fanns bestod mest av hemgjorda forum med begränsad funktionalitet. Mitt intresse för onlinegemenskaper började faktiskt på en amerikansk sida för Suzuki Hayabusa-motorcyklar. Deras lilla forum var en ögonöppnare för mig – det var välskött, engagerande och lärorikt. Jag blev så inspirerad att jag själv köpte en Hayabusa, och där föddes även idén om att skapa ett eget forum. Snart såg 99mac.com dagens ljus.

Lanseringen av forumet sammanföll perfekt med att Apple började accelerera sitt produktutbud. iPod och iMac G4 gjorde entré, och plötsligt var Apple varumärket alla ville associeras med. Från några hundra medlemmar växte 99mac snabbt till tusentals, tiotusentals – och till slut närmade vi oss 100 000 medlemmar 2010.

Under de här åren hade jag förmånen att träffa Steve Jobs och bevista flera Apple-keynotes i städer som Boston, New York, San Francisco och Paris. 99mac var ofta först med nyheter och exklusiva avslöjanden, inklusive de allra första produktbilderna på Power Macintosh G5.

År 2012 beslutade jag mig för att sälja 99mac till Sweclockers, där Edin och hans team gjorde ett fantastiskt arbete med att utveckla sidan vidare. Idag heter plattformen 99.se och har breddats till att fokusera på teknik i stort.

99mac skriver om oss på PerMånad här: Leasa med PerMånad

 

Martin Björnström fortfarande aktiv inom Mac-världen

Jag har alltid varit lojal mot Mac och Apples produkter, och än idag kör jag Mac. Få andra har nog lika många iOS-enheter att uppdatera när Apple släpper sina senaste nyheter!

Idag driver jag LeaseCloud AB, en Fintech-startup som digitaliserar hela leasingprocessen. Vår plattform gör det möjligt för företag att erbjuda månadsbetalningar direkt i e-handel och butik, med omedelbar signering och leverans. Resultatet? Låga priser och stor valfrihet för kunderna.

 

Historien bakom Permånad

Permånad är en klassisk startup-resa. Det börjar med att grundaren ser en lucka på marknaden och undrar: ”Varför har ingen gjort detta tidigare?” Företaget startas, kunderna älskar idén, och snart växer verksamheten. Några år senare känns konceptet så självklart att folk undrar, “Har inte det här alltid funnits?”

För min del började resan för 25 år sedan, men det tog tid innan jag vågade ta steget fullt ut. Här kan du läsa mer om historien bakom Permånad: https://www.permanad.se/om-permanad

 

 

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).