Svar på vanliga frågor om PerMånad

 

Måste jag ha företag för att beställa?

PerMånad vänder sig till företagskunder: Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag eller Aktiebolag går alla bra.

Kan jag köpa loss utrustningen?

Självklart. De flesta av våra kunder brukar byta ut sin utrustning till ny efter 1-2 år, men ibland vill man köpa loss och behålla. Efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan 5-10%. Alla våra avtal har 3 månaders uppsägningstid, kontakta oss för pris om du önskar köpa loss i förtid.

Vad händer när bindningstiden tar slut?

Då har du möjlighet att köpa loss, byta ut till ny, fortsätta leasa eller lämna tillbaka utrustningen. Om du önskar köpa loss efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan ca 5-10%. De flesta av våra kunder brukar välja att byta ut till ny utrustning och lämna tillbaka den gamla.

Är det inte krångligt att leasa?

Vi använder LeaseCloud BankID-signering vilket bara tar ett par sekunder i mobilen eller på datorn. Det är till och med enklare än att skriva in dina kreditkortsuppgifter.

Är det bindningstid?

Du kan välja mellan 12, 24 eller 36 månaders bindningstid. Välj själv i kassan efter behov.

Vilka produkter har bytesmöjlighet?

Vi erbjuder uppgradering/byte till ny under pågående avtal på Mac-datorer. Byte kan göras tidigast ett år efter avtalsstart på ett 24 månaders avtal, eller 2 år på ett 36 månaders avtal. Avtalsstart räknas som när man får första fakturan. Om du byter till en likvärdig produkt (där inköpspriset är liknande) så brukar månadskostnaden inte förändras nämnvärt när du byter utrustning. Däremot kan bindningstiden komma att förlängas. Om du behöver uppgradera till en mer kraftfull utrustning eller lägga till tillbehör så räknar vi om din månadskostnad.

Datorer på avtal med Garanterat restvärde kan bytas tidigast efter avslutad bindningstid. Läs mer om Garanterat restvärde nedan.

Hur ofta kommer fakturorna?

Avtalet faktureras kvartalsvis.

Är det helt nya produkter som ni leasar ut?

Det är alltid nya produkter i oöppnad förpackning om inte annat framgår. I vissa fall kan vi ha kampanjer med lägre pris på t.ex en öppnad förpackning, då skriver vi ut detta tydligt.

Tillkommer det några ytterligare kostnader förutom månadshyran?

Vi rekommenderar att du aktiverar autogiro, då är det ingen avi-avgift. Annars tillkommer detta. Det är ingen uppstartsavgift.

Efter du signerat avtalet har du 14 dagar på dig att välja om du vill använda PerMånads allriskförsäkring eller din egna företagsförsäkring. Väljer du PerMånads försäkring är självrisken mellan 1000-3000 kr. Många företagsförsäkringar har höga självrisker. Läs mer nedan.

Måste utrustningen vara försäkrad?

Ja, när du leasar utrustning genom PerMånad så måste allt vara försäkrat mot stöld och skada under hyresperioden. PerMånad erbjuder en riktigt bra allriskförsäkring med låg självrisk jämfört med vanliga företagsförsäkringar. Perfekt om du råkar tappa din telefon eller dator eller om ni får inbrott på kontoret. Då kan vi reparera eller skicka ut nya produkter till dig så din verksamhet inte drabbas av avbrott mer än tillfälligt. Om du vill kan du välja att behålla din befintliga företagsförsäkring, kontakta oss i detta fall.

Kan jag använda min hemförsäkring istället?

Nej, tyvärr. En hemförsäkring täcker inte produkter som är leasade av ditt företag.

Vårt företag har gott om kapital och köper allt. Varför ska vi leasa?

I stort sett alla företag är beroende av välfungerande IT idag. Behoven kan se annorlunda ut men det går att spara mycket pengar på att personalen har rätt utrustning med välfungerande rutiner för byte, service och support. IT-kostnaden är ofta under 2% av lönekostnaden i ett företag.

Med leasing får ni en fast månadskostnad och slipper binda kapital i IT-utrustning. Idag är räntorna så låga att merkostnaden är försumbar i jämförelse med den effektivitetsförbättring som uppnås. Som VD ska man inte heller bortse från att nöjda medarbetare stannar längre och är mer produktiva.

 

Fick du inte svar på din fråga?

Sök här för svar på ännu fler av de vanligaste frågorna, Kontakta oss i chatten i nedre hörnet eller ring oss.

 

Populära leasingprodukter

607 kr / mån

Slut i lager

Utgångna produkter

MacBook Pro 16 tum

719 kr / mån

49 kr / mån

47 kr / mån

Apple iPad

iPad Pro 12,9-tum

312 kr / mån

Utgångna produkter

Magic Mouse 2 – rymdgrå

30 kr / mån

iPhone

iPhone XR

199 kr / mån

iPhone

iPhone 11

229 kr / mån