Svar på vanliga frågor om PerMånad

 

Måste jag ha företag för att beställa?

PerMånad vänder sig till företagskunder: Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag eller Aktiebolag går alla bra.

Kan jag köpa loss utrustningen?

Självklart. De flesta av våra kunder brukar byta ut sin utrustning till ny efter 1-2 år, men ibland vill man köpa loss och behålla. Efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan 5-10%. Alla våra avtal har 3 månaders uppsägningstid, kontakta oss för pris om du önskar köpa loss i förtid.

Vad händer när bindningstiden tar slut?

Då har du möjlighet att köpa loss, byta ut till ny, fortsätta leasa eller lämna tillbaka utrustningen. Om du önskar köpa loss efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan ca 5-10%. De flesta av våra kunder brukar välja att byta ut till ny utrustning och lämna tillbaka den gamla.

Är det inte krångligt att leasa?

Vi använder LeaseCloud BankID-signering vilket bara tar ett par sekunder i mobilen eller på datorn. Det är till och med enklare än att skriva in dina kreditkortsuppgifter.

Är det bindningstid?

Du kan välja mellan 12, 24 eller 36 månaders bindningstid. Välj själv i kassan efter behov.

Vilka produkter har bytesmöjlighet?

Vi erbjuder uppgradering/byte till ny under pågående avtal på Mac-datorer. Byte kan göras tidigast ett år efter avtalsstart på ett 24 månaders avtal, eller 2 år på ett 36 månaders avtal. Avtalsstart räknas som när man får första fakturan. Om du byter till en likvärdig produkt (där inköpspriset är liknande) så brukar månadskostnaden inte förändras nämnvärt när du byter utrustning. Däremot kan bindningstiden komma att förlängas. Om du behöver uppgradera till en mer kraftfull utrustning eller lägga till tillbehör så räknar vi om din månadskostnad.

Datorer på avtal med Garanterat restvärde kan bytas tidigast efter avslutad bindningstid. Läs mer om Garanterat restvärde nedan.

Hur ofta kommer fakturorna?

Avtalet faktureras kvartalsvis.

Är det helt nya produkter som ni leasar ut?

Det är alltid nya produkter i oöppnad förpackning om inte annat framgår. I vissa fall kan vi ha kampanjer med lägre pris på t.ex en öppnad förpackning, då skriver vi ut detta tydligt.

Tillkommer det några ytterligare kostnader förutom månadshyran?

Vi rekommenderar att du aktiverar autogiro, då är det ingen avi-avgift. Annars tillkommer detta. Ingen uppstartsavgift med undantag för  avtal hos Siemens Financial Services, då tillkommer en uppstartningsavgift på 495 kr.

Efter du signerat avtalet har du 14 dagar på dig att välja om du vill använda PerMånads allriskförsäkring eller din egna företagsförsäkring. Väljer du PerMånads försäkring är självrisken bara 500-1500kr. Många företagsförsäkringar har höga självrisker. Läs mer nedan.

Måste utrustningen vara försäkrad?

Ja, när du leasar utrustning genom PerMånad så måste allt vara försäkrat mot stöld och skada under hyresperioden. PerMånad erbjuder en riktigt bra allriskförsäkring med låg självrisk jämfört med vanliga företagsförsäkringar. Perfekt om du råkar tappa din telefon eller dator eller om ni får inbrott på kontoret. Då kan vi reparera eller skicka ut nya produkter till dig så din verksamhet inte drabbas av avbrott mer än tillfälligt. Om du vill kan du välja att behålla din befintliga företagsförsäkring, kontakta oss i detta fall.

Kan jag använda min hemförsäkring istället?

Nej, tyvärr. En hemförsäkring täcker inte produkter som är leasade av ditt företag.

Vårt företag har gott om kapital och köper allt. Varför ska vi leasa?

I stort sett alla företag är beroende av välfungerande IT idag. Behoven kan se annorlunda ut men det går att spara mycket pengar på att personalen har rätt utrustning med välfungerande rutiner för byte, service och support. IT-kostnaden är ofta under 2% av lönekostnaden i ett företag.

Med leasing får ni en fast månadskostnad och slipper binda kapital i IT-utrustning. Idag är räntorna så låga att merkostnaden är försumbar i jämförelse med den effektivitetsförbättring som uppnås. Som VD ska man inte heller bortse från att nöjda medarbetare stannar längre och är mer produktiva.

Nyhet!  Vad är Leasing med Garanterat restvärde?

Garanterat restvärde innebär att vi subventionerar priset på produkten för att få ett mycket lägre månadspris. Byter du till en ny produkt vid avtalets slut så blir detta ett billigare sätt att äga jämför med att köpa. Och du slipper sälja den gamla produkten på blocket. Du har som vanligt möjlighet att köpa loss din produkt vid avtalets slut om du vill, då är köp-loss priset något högre än på vanlig leasing.

  • Du kan ej uppgradera/byta ut produkten i avtalet under pågående avtal.
  • Finns enbart för 36 månaders avtalstid.

Fick du inte svar på din fråga?

Sök här för svar på ännu fler av de vanligaste frågorna.

Mats Björnström
Leasingexpert

 

Mats har mer än tio års erfarenhet av att hyra ut Apple utrustning på MacRent i Stockholm.
Han kan även hjälpa dig med frågor om Mac och annan utrustning.

 

Mina bästa leasingtips

1. Använd leasing för att investera i ny utrustning som gör dig mer produktiv eller som gör att du kan leverera en produkt eller tjänst som är överlägsen dina konkurrenter. Leasing ska löna sig.

2. Välj rätt utrustning från början. Det skiljer ofta hundralappar mellan olika modeller som ska ställas mot kostnaden i tid och energi för att senare byta utrustning. Om rätt utrustning gör dig 1% mer kreativ eller effektiv lönar den sig alltid.

3. Gör en enkel plan som sträcker sig några år framåt. Vad behöver jag för utrustning för att nå dit? Vad kommer tillkomma under dessa år? Vad behöver jag byta? Försök göra inköp planerat ett par gånger om året och lägg alla produkter på samma leasingavtal om möjligt för att minska administration och kostnader.

4. Se till att välja autogiro på leasingavtalet för att slippa aviavgifter.

5. Använd inte leasing för utrustning ämnat för privat användning eller som ett sätt att tillfredsställa ditt eget prylbehov.

Har du en annan fråga?

Kontakta oss i chatten i nedre hörnet eller ring oss.

Populära leasingprodukter

360 kr / mån

Nyhet!
Slut i lager

699 kr / mån

Nyhet!

409 kr / mån

MacBook Pro 16-tum

MacBook Pro 16 tum

719 kr / mån

329 kr / mån

309 kr / mån

iPhone-tillbehör

AirPods med laddningsetui

49 kr / mån

79 kr / mån

47 kr / mån

iMac

iMac Pro

1 415 kr / mån