Apples WWDC presentation var nästan 130 minuter lång och var fullspäckad med ny mjukvara för utvecklare och Apple-fantaster. Om du hoppades på ny hårdvara så blir du tyvärr besviken. Här låg fokus på mjukvara.

iOS 12 blir snabbare

Stjärnan i dagens keynote var utan tvekan Apples förhandsvisning av iOS 12. Apple gör några stora ändringar under huven för att förbättra prestandan. Allt kommer att bli snabbare i IOS 12. På en iPhone 6s laddar apparna upp till 40 procent snabbare, tangentbordet öppnar upp till 50 procent snabbare och kameraprogrammet upp till 70 procent snabbare.

iOS 12 kommer att fungera på alla iPhones och iPads som för närvarande kan köra iOS 11. Det kommer att göra det till den mest stödda iOS-uppdateringen Apple någonsin släppt. Du får inte bara njuta av hastighetshöjningen, iOS 12 lanserar ett par trevliga nya appar och några oväntade knep när den landar i höst.

Siri Genvägar

Bland alla nya iOS 12-funktioner är Siri Genvägar den med största potentialen att ändra hur du använder din iPhone. Med genvägar kan Siri utföra alla typer av komplexa åtgärder när du anger enkla kommandon.

Om du till exempel säger till Siri, ”Jag har tappat bort mina nycklar”, kan Apples AI-assistent använda appen Tile för att hitta dem automatiskt. Om du säger till Siri att du vill surfa, kommer hon att hämta surfrapporten, väderprognosen, körbeskrivning till stranden och mer – allt med ett kommando.

Dessutom ger Apple användarna möjlighet att skapa egna Siri-genvägar. Du kan lära Siri att utföra en massa olika åtgärder som utlöses av egna kommandon. Det är mycket som Apples Workflow-app på IOS, fast att du använder din röst istället för knappar.

iOS-appar på Mac

Det har varit rykten i åratal att Apple kommer att slå ihop iOS och MacOS , men Apple dödade officiellt den här nyheten idag. Nej, Apple kombinerar inte iOS och macOS. Apple erbjöd emellertid en smygtitt på en kommande teknik som kommer låta vissa iOS-appar att fungera på Mac. Macens app-urval har lidit allt sedan iOS lanserades. Nästa år kommer utvecklare kunna börja porta över sina iOS appar.

Kampen mot digitalt missbruk

iPhone-beroende har tydligen blivit ett verkligt problem. Med den nya Screen Time-appen i iOS 12 hoppas Apple att motverka detta. I Screen Time kan du se exakt hur mycket tid du spenderar på din iPhone och vad du använder den tiden för. Det kommer att stå hur ofta du använder en app och hur många timmar du har spenderat inuti den varje dag. Med Screen Time kan du också ange hur mycket tid du får spendera i en app. Om du slösar för mycket tid på Facebook kan du ge dig själv en timmes tidsgräns varje dag. Då kommer Screen Time att berätta när du kommer nära gränsen.

När du når din gräns kommer Screen Time att hindra dig från att använda appen. Du måste välja att ignorera din gräns om du vill fortsätta använda appen. Och tänk inte på att plocka upp din iPad istället – Skärmen tidsgränser synkroniseras över alla dina iOS-enheter.

 

Macen får äntligen lite kärlek

De senaste MacOS-uppdateringarna har varit lite trista när det gäller nya funktioner, men macOS Mojave ändrar det. MacOS Mojave ser bättre ut och ger massor av enkla men användbara funktioner du kommer att älska.

För det första finns det det snygga nya mörka läget och dynamiska skrivbord som förändras under dagen. Och för att hjälpa dig att hålla dig organiserad, introducerar Apple ”Stacks”. Dessa staplar kan skapas för att stapla filer i en kolumn på skrivbordet, som du då kan öppna och utforska.

Mac App Store får äntligen den fullständiga ombyggnaden som behövts i flera år. Tyngdpunkten ligger på att upptäcka nya appar, med en rad nya flikar som erbjuder kurerade val och kategorier.

Macen fick också en massa nya appar. Home, Apple News och Stocks kommer alla till Mac i höst.

Utforska PerMånads Mac-sortiment här.

 

Memoji 

Animoji-älskare kommer att älska Memoji. De är precis som iPhone Xs Animoji, fast du kan anpassa dem till att se ut som dig själv. Kombinerat med Animojis nya tung-detektionsteknik är Memoji redo att bli din nya favorit-iOS 12-funktion i höst – förutsatt att du har en enhet som erbjuder Face ID (just nu bara iPhone X).

ARKit blir turboladdat

Förra året gjorde Apple iPhone och iPad till världens största förstärkta verklighetsplattform med ARKit. Med ARKit 2.0 gör företaget några stora förbättringar som gör upplevelsen ännu bättre. Uppdateringen introducerar förbättrad ansiktsspårning, mer realistisk rendering, 3D-objektdetektering och – mest spännande – delade upplevelser. Det gör att flera enheter kan ta del av samma förstärkta verklighet, och t.ex spela spel mot varandra.

Apple demade också sin nya mätapp, som låter dig mäta i stort sett allting genom att välja start- och stopppunkter i 3D. Lego demade sin nya ARKit app, som ser ut som en blandning av Minecraft och The Sims med förstärkt verklighet. Appen kan upptäcka dina faktiska Lego-byggen, sedan låter den dig lägga till saker på dem digitalt. Du kan leka med fyra vänner i samma utrymme.

Watch OS 5

Watch OS 5 fortsätter trenden att ge Apple Watch en rad förbättringar och justeringar snarare än något helt nytt från grunden. Fler sätt att mäta träning, och en trevlig Walkie Talkie-funktion hörde till de mer intressanta funktionerna.

 

Grupp-FaceTime blir mer socialt

Med de nya iOS 12-uppdateringarna ser det ut som om FaceTime kommer bli mycket roligare att använda. Grupp-FaceTime är nu lanserat och du kan lägga till upp till 32 personer i samma samtal. Om du hatar att se ditt ansikte på skärmen finns det ett alternativ att lägga till Animoji och andra klistermärken för att dölja sig bakom.

Vi på PerMånad är experter på finansering av Apple-utrustning för företag. Fråga oss gärna på chatten nere i hörnet om du har frågor, eller behöver hjälp att beställa!

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).