[ux_text text_align=”center”]

Unboxing av nya MacBook Pro 14 & 16-tum M1

[/ux_text]

Nya M1 Pro & Max chippet

I oktober 2021 lanserade Apple den mest avancerade MacBook Pro och introducerade en helt ny design, nya chip, nya funktioner och mer. Som Apple säger erbjuder de nya MacBook Pro-modellerna extraordinära prestanda och världens bästa bärbara datorskärm.

2021 års MacBook Pro-modeller kommer i 14,2-tums och 16,2-tums storlekar och de är utrustade med mini-LED-skärmar, fler portar, upp till 64 GB minne och kraftfullare Apple M1 Pro och M1 Max chip. Kort sagt, de är de bästa MacBook Pro-modellerna hittills.

Apples nya MacBook Pro-modeller kan konfigureras med M1 Pro-chippet eller M1 Max-chippet. Båda chippen har en 10-kärnig CPU med åtta högpresterande kärnor och två högeffektiva kärnor, även om det finns en lägre 8-kärnig modell tillgänglig för ingångsnivån 14-tums MacBook Pro. Det finns också en 16-kärnig Neural Engine i båda chippen.

Skillnaden mellan beteckningarna ”Pro” och ”Max” beror på GPU-prestanda. M1 Pro har en 16-kärnig GPU, medan M1 Max har en 32-kärnig GPU, med en 24-kärnig GPU också tillgänglig som ett mellanskiktsuppgraderingsalternativ. M1 Pro stöder också upp till 32 GB enhetligt minne, medan M1 Max stöder upp till 64 GB enhetligt minne.

Enligt Apple är CPU:n i M1 Pro och Pro Max upp till 70 procent snabbare än CPU:n i M1. GPU:n i M1 Pro är upp till 2x snabbare än M1 och GPU:n i M1 Max är upp till 4x snabbare än M1. M1 Pro och Pro Max använder en system-on-a-chip-arkitektur som M1, och M1 Pro stöder upp till 200 GB/s minnesbandbredd och M1 Pro stöder upp till 400 GB/s minnesbandbredd.

[ux_image id=”55939″]

Helt ny design

14 och 16-tums MacBook Pro-modellerna har en Liquid Retina XDR-skärm, som är en mini-LED-skärm med upp till 1 000 nits bibehållen ljusstyrka, 1 600 nits toppljusstyrka och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. 14-tums MacBook Pro har en upplösning på 3024 gånger 1964 vid 254 pixlar per tum, och 16-tumsmodellen har en upplösning på 3456 gånger 2234 vid 254 pixlar per tum.

Det finns smala 3,5 mm ramar på sidorna och på toppen, och toppen av skärmen har också en skårad design som rymmer en 1080p webbkamera. Båda skärmarna är utrustade med ProMotion-teknik, som stöder adaptiva uppdateringsfrekvenser från 24Hz till 120Hz. Andra skärmtekniker inkluderar P3 Wide-färg för verklighetstrogna färger och True Tone, som ändrar vitbalansen på skärmen för att matcha belysningen i rummet.

Designmässigt ser de nya MacBook Pro-modellerna ut som de äldre modellerna, men de är tjockare och tyngre med en mer rundad design i de nedre hörnen. Silver och grått är de enda tillgängliga färgalternativen.

Det finns ett helt svart tangentbord som eliminerar Touch Bar och lägger till en rad funktionstangenter i full storlek i stället. Det finns också en större Touch ID-knapp med en cirkulär fingeravtryckssensor, med Touch ID som används för att låsa upp Mac, autentisera köp och ersätta lösenord. Under tangentbordet finns en stor Force Touch-styrplatta.

För att rymma de nya M1 Pro- och M1 Max-chippen har MacBook Pro-modellerna en ombyggd termisk design som kan flytta 50 procent mer luft än den tidigare generationens version. Den termiska designen ger uthållig prestanda samtidigt som den håller maskinen sval och tyst. Apple säger att fläktarna inte kommer att aktiveras för de flesta vardagliga uppgifter.

[gap]

[ux_image id=”56031″]

[gap]

Förbättrad batteritid och fler portar

Apple har återinfört ett antal portar som tidigare tagits bort från MacBook Pro, och de nya modellerna erbjuder en SDXC-kortplats, en HDMI 2.0-port, tre USB-C Thunderbolt 4-portar, ett 3,5 mm hörlursuttag med stöd för högimpedans hörlurar och en MagSafe 3-port som möjliggör en ny snabbladdningsfunktion som ger 50 procents laddning inom 30 minuter.

16-tums MacBook Pro använder en 140W strömadapter medan 14-tumsmodellerna levereras med antingen 67W eller 96W strömadaptrar beroende på CPU-konfiguration, och båda maskinerna kan laddas över antingen USB-C eller MagSafe.

Det finns 2x snabbare SSD-enheter inuti de nya MacBook Pro-modellerna, som är konfigurerbara med upp till 8 TB lagringsutrymme. M1 Pro-chippet stöder två externa skärmar med upp till 6K-upplösning vid 60Hz, medan M1 Max stöder tre externa skärmar med upp till 6K-upplösning och en extern skärm med upp till 4K-upplösning vid 60Hz.

Tack vare de nya M1 Pro- och M1 Max-chippen har MacBook Pro-modellerna mycket förbättrad batteritid. 14-tums MacBook Pro håller i upp till 17 timmar när du tittar på film och upp till 11 timmar när du surfar på webben. 16-tums MacBook Pro håller i upp till 21 timmar när du tittar på film och 14 timmar när du surfar på webben.

Andra funktioner inkluderar stöd för WiFi 6 och Bluetooth 5, plus att det finns ett ljudsystem med sex högtalare med två diskanthögtalare, fyra tvångsavstängande bashögtalare och brett stereoljud.

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[button text=”Beställ från 595 Kr/mån” color=”secondary” radius=”99″ expand=”true” link=”https://www.permanad.se/nya-macbook-pros-m1-pro-14-16-tum/#”]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[/col]

[/row]

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).