”Jag lärde mig leasing på MacRent”

Mats Björnström har kört Mac sedan tonåren inspirerad av äldre brodern Martin som drev 99mac.com – Skandinaviens största Mac community. På 99mac fick Mats chansen att testa alla nya modeller och ibland var han först i världen med bilder på nya Appleprodukter. ”Sommaren 2003 fick vi chansen att testa nya Power Macintosh G5 först av alla macsajter i världen och fick enormt mycket publicitet – det var en grym känsla”. Två år innan mötte han Steve Jobs i Paris på Apple Expo.

Innan Mats var med och startade PerMånad.se sommaren 2017 har han tio års erfarenhet av leasing och hyra. ”Jag lärde mig leasing på MacRent” berättar han. Under sju år blev han utvald till årets säljare på företaget.

Full av idéer på hur man skulle kunna revolutionera leasingförsäljning till småföretag var Mats med och skissade på affärsplanen för denna sida. Genom att helt digitalisera leasingflödet så blir allt snabbare, smidigare och framförallt billigare. ”Det dyra med leasing är all hantering av pappersavtal och manuella beställningar – för att inte tala om butiksförsäljning” säger Mats. ”Om man ger ett riktigt bra erbjudande i en webbshop som är kopplad till både leasingbolag och lager så kan man sänka priserna rejält. Och bra service kräver inte butik – istället svarar vi snabbt på frågorna i vår kundchat som blivit superpopulär”.

Läs mer om historien bakom PerMånad här skriven av grundaren Martin Björnström. Om du har frågor till Mats kan du klicka på chatten nere i högra hörnet så finns han där för dig redo att svara på frågor om leasing.