Hur fungerar leasing?

 

 

Vad är leasing?

Leasing betyder helt enkelt hyra på engelska. Leasingavtal är avtalet med hyresvillkoren mellan uthyrare och hyrestagare. I avtalet står vilken produkt som hyrestagaren får använda, till vilket pris, hur länge och i vilket skick den ska återlämnas. Normalt sett brukar man använda order leasing på långa avtal och hyra på kortare avtal.

Hur fungerar leasing?

På PerMånad är det väldigt enkelt att börja med leasing. Du lägger bara dom produkter du vill ha i kundvagnen. I kassan visas din totala månadskostnad och hur länge du tecknar avtal. Ange ditt organisationsnummer så görs en kreditkontroll och sedan skickas leasingavtalet via mail till dig.

Klicka på mailet och signera avtalet med mobilt BankID i din mobil. Sen skickas dina produkter från vårt lager direkt till dig. I vissa fall skickas varorna direkt från vår leverantör som kan vara till exempel Apple eller en återförsäljare.

Leasingbilar

En hyrbil och leasingbil är ju egentligen samma sak men hyrbilar brukar vara korta avtal (några dagar) och leasingbilar långa avtal (2-3 år är vanligt). En del hyrbilsföretag erbjuder minilease vilket är hyrbilar som man har i några månader eller kanske ett halvår.

Läs mer om leasing här:

Svar på vanliga frågor om leasing

Varför Leasing?

Apple leasing med låg månadskostnad

Vi döljer inga kostnader

Permånad strävar efter transparens och tydlighet och vill inte dölja några kostnader. Du betalar när du har produkterna så enkelt är det.
Här kommer en breakdown:

Frakten? Den bjuder vi på.

 

Uppstartsavgift, Nej tack.

Många tar en administrationsavgift för att överhuvudtaget skapa ett avtal. Det gör inte vi och kommer aldrig att göra heller.

 

Avi-avgifter = 0kr vid autogiro.

Pappersfaktura kan variera mellan 50-90 kr per faktura beroende på bank. Vi samarbetar med flera finansiella partners för att möjliggöra kredit till så många företag som möjligt.

 

Månadspriset eller kvartalspriset

Inga konstigheter, du får första fakturan efter alla produkter är leverade, där efter faktureras du i förskott.

 

Försäkring – Valfri

Försäkringen är valfri, och priset för denna redovisas separat. Din försäkringen skyddar dig mot stöld & skada under avtalstiden med en låg självrisk drygt 1000kr (Varierar från 1000-2000kr beroende på bank och ev. produkt tänk drönare.)

Med försäkringen följer också gratis låne-enheter medan din utrustning repareras eller tills ersättningsenheten anländer, så att din verksamhet kan fortsätta utan större avbrott.

Priset då? Det är 5,5 % årligen av produktens värde.T.ex. en iPhone värd 10 000 x 5,5% = 46 kr/mån.

 

Räkneexempel:

Du beställer 2 Macbooks á 500kr/mån (ungefär 16 000kr) den 18 april och väljer att betala månadsvis. Dina produkter levereras den 19 april och ditt avtal kommer att starta 1 maj (11 dagar).